Pogovor:France Balantič

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Podobna usoda? V čem je podobnost? Kajuh ni zgorel. --NezNan 21:30, 11 feb. 2005 (CET)

Kakor Balantič je bil Kajuh pesnik in je umrl nasilne smrti. V tem je podobnost. Zakaj je France po internaciji izbral stran, ki jo je izbral? Če se je boril na strani okupatorjevih pomagačev, je moral vedeti, da je v veliki nevarnosti. Podobno je bil Kajuh kot umetnik v bojnih enotah ranljiv. V tem je podobnost. Kajuha so vrgli iz celjske Gimnazije zaradi naprednih pogledov. --xJaM 21:40, 11 feb. 2005 (CET)

Morda res nekaj podobnosti, samo takih je bilo še. Ne vem zakaj bi to sodilo v članek? --NezNan 21:47, 11 feb. 2005 (CET)

To sem dal v članek predvsem zaradi tega, ker sta bila oba pesnika, in za Balantiča prej nismo/niso vedeli. Ne vem zakaj se nekaj ne sme dati v članek, če ima določene povezave. Podobno nekateri uporabniki na angleški WP mečejo veliko stvari ven, češ da (po njihovem) ne spadajo v članke. O tem bi se dalo govoriti še dolgo v noč, mar ne. Če pa meniš, da ne sodi vanj, daj enostavno ven. Poleg tega usodi obeh pesnikov kažeta na težke čase, ko je poleg narodovega obstoja potekala bratomorna vojna, in tista stran, ki je sodelovala z okupatorjem noče tega priznati ter za njo krivi z nekimi političnimi izmisleki ljudi, ki so se borili proti zavojevalcem Slovencem. Ali je še kakšen primer slovenskega pesnika, ki je med 2. svetovno vojno umrl nasilne smrti? --xJaM 21:58, 11 feb. 2005 (CET)

Še nekaj jih je bilo, samo noben ni bil tako dober oziroma slaven pesnik. --NezNan 22:07, 11 feb. 2005 (CET)

WikiProjekt Slovenska literarna veda  
Ta članek je v delokrogu projekta WikiProjekt Slovenska literarna veda, sodelovalnega prizadevanja za izboljšanje pokritosti člankov Slovenska literarna veda v Wikipediji. Če želite sodelovati, obiščite projektno stran, kjer se lahko pridružite razpravi in si ogledate seznam odprtih opravil.