Pogovor:Fibonaccijevo število

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Rastlinski svet je poln lepih spiral iz zaporednega Fibonaccijevega števila elementov - mislim, da je sončnični cvet en tak primer. Ali imamo kakšno lepo sliko, ki bi ponazarjala, da gre za pomembna števila tudi v naravoslovju? --romanm (pogovor) 13:44, 26 sep 2004 (CEST)

Nekje na enem mojih cedejev je gotovo, na žalost je iskanje po slikah dosti težje kot po Wikipediji (nikoli nisem dodajal ključnih besed...) --AndrejJ 14:36, 26 sep 2004 (CEST)

Programski jezik Scheme[uredi kodo]

Ker predpostavljam, da je Scheme precej manj poznan in razumljiv od pascala sem premaknil kodo v pogovor. --AndrejJ 22:32, 26 sep 2004 (CEST)


Fibonaccijeva števila lahko izračunamo z naslednjo kodo programskega jezika Scheme:

(define fab
  (lambda (x)
    (if (< x 2)
      x
      (+ (fab (- x 1)) (fab (- x 2))))))

Prav. Koda je izginila tudi z angleške strani. Moraš pa tudi upoštevati, da vsi ne razumejo pascala. Verjetno pa je boljše koda algoritma v pascalu, kot v nekem splošnem zapisu algoritma?

Kdor razume kakršenkoli algoritem, bo brez večjih težav razumel Pascal, ki je tako tudi koncipiran (kot učni jezik).

Naslednji stavek:

Izkaže se, da se algoritem najslabše izkaže ravno v primeru, ko določamo največjega skupnega delitelja zaporednih Fibonaccijevih števil.

bi moral biti menda:

Izkaže se, da se algoritem najslabše izkaže ravno v primeru, ko določamo največji skupni delitelj zaporednih Fibonaccijevih števil.

ali spet nisem razumel stavka? --xJaM 16:07, 27 sep 2004 (CEST)

Ja, imaš prav, prsti so hitrejši od možganov (ali obratno?) --AndrejJ 16:34, 27 sep 2004 (CEST)