Pogovor:Etruščani

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pripombe na članek:

  • Nelogično je omenjati da so Rimljani prevzemali grško pisavo s posredovanjem preko Etruščanov, saj so prav Etruščani ustanovitelji mesta Rim. Tudi prvi vladarji v Rimu so bili Etruščani.
  • Pravzaprav so Latinci prevzemali etruščansko kulturo in kasneje vojaško obvladali že ustvarjeni Rim.
  • Etruščani so bili tudi odlični pomorščaki in trgovci ter pirati tujih ladij, šele s porazom njihove mornarice so bili prisiljeni ukvarjati se s poljedelstvom, kar so zelo uspešno storili.--struc 18:05, 27 marec 2007 (CEST)

"Svojo pisavo so priredili po vzoru grške abecede." kje pa je dokaz za to? Etruščanski jezik še ni raziskan. Kdo pa pravi, da bi morala biti npr. etruščanska črka enaka grški? V bistvu bi lahko bilo le ravno obratno. Da so Grki prevzeli pisavo po Etruščanih oziroma bolje rečeno njim sorodnim Trojancem. Kakor Homer sam navaja, Ahajci niso bili ravno razvita civilizacija in so prevzemali kulturo od drugih. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:188.196.210.113 (pogovorprispevki).

Žal ni veliko ljudi, ki z nekim velikim znanjem zgodovine pišejo slovensko wikipedijo. Hvala za opozorilo, lahko se pa pridružiš pri pisanju članka (wikipedijo lahko piše vsakdo). Zaenkrat imamo samo enega stalnega uporabnika, ki je domač na področju zgodovine, vsi drugi želijo splošnim ali tovrstnim temeljnim geslom prispevati pač po svojih močeh, torej ljubiteljsko. V zgodovini članka je mogoče videti, da ga ni urejal še niče merodajen. V primeru, da imaš nekaj časa, se pridruži piscem wikipedije in sodeluj pri našem altruističnem početju. lp., Ziga 23:40, 29. september 2011 (CEST)[odgovori]

Pri urejanju pa vedno upoštevaj, da je izvirno raziskovanje prepovedano, da moraš torej predstaviti razlage, ki so uveljavljene v uglednih publikacijah in ne svojih razmišljanj ali neznanstvenih fantazij. --IP 213 09:02, 30. september 2011 (CEST)[odgovori]