Pogovor:Dvoživke

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Razred/deblo[uredi kodo]

Ali je prvi stavek: ... so razred strunarjev iz poddebla... mišljen: ... so deblo strunarjev...? --xJaM 14:25, 17 jun. 2005 (CEST)

Ne, dvoživke so razred. Se pa strinjam, da zveni čudno, vendar ne znam popraviti. Mogoče bo kdo drug lahko lepše zapisal. lp, --matijap | pogovor 18:52, 17 jun. 2005 (CEST)
8-) Nisva se čisto razumela. To ja, da so razred - vendar strunarji niso razred, ali ne. PMSM bi stavek bil bolj razumljiv nekako takole: ... so razred v deblu strunarjev iz poddebla... --xJaM 19:17, 17 jun. 2005 (CEST)
:-) Vsekakor. Sem popravil. --matijap | pogovor 19:29, 17 jun. 2005 (CEST)

DVOŽIVKE[uredi kodo]

Prosim povejte kaj več o dvoživkah...v šoli moram delati referat na velik format lista zato tukaj piše premalo o njih...Bi se dalo napisati več o ŽIVLJENSKEM KROGU....Napišite pa tudi KAJ so dvoživke in ZAKAJ se imenujejo dvoživke.Hvala vam za vaš odgovor...

Življenjski prostor: preglednica[uredi kodo]

Preglednico sem odstranil, ker pmm slovenske dvoživke niso tako pomembne, da bi si v članku, ki mora biti pisan s splošnega gledišča, zaslužile toliko prostora. Ko pa bo kdo napisal članek dvoživke v Sloveniji, pa naj jo le uporabi. --Eleassar pogovor 18:59, 4 december 2006 (CET)

Lahko pa dodamo preglednico, ki naj ima vrste z vsega sveta in ne le iz Slovenije. Izjema je seveda človeška ribica, ki mora biti zraven. --Eleassar pogovor 19:03, 4 december 2006 (CET)