Pogovor:Dinamit

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Hehe, ob takih člankih kaže dati zraven kakšno opozorilo ala Otroci, ne počnite tega doma.8-) --Tone 01:00, 21 oktober 2005 (CEST)

62 % + 72 % + 8 % + 3 % > 100% ?? --AndrejJ 11:59, 5 november 2005 (CET)


Pa še nekaj. Kolikor vem se po daljšem skladiščenju nitroglicerin začne izločati kot tekočina in postane eksploziven kot je pač nitroglicerin (občutljiv na udarec ali močnejše stresanje). Zato je potrebno dinamit (če ga ne porabite takoj kot kornet sladoleda ali sveže ribe) v skladišču obračati.

Seveda pa nesmisel z procenti dokazuje nestrokovnost članka. Moje mneje o člankih, kjer ne poznam stvari je, da če najdem nek nesmisel dvomim o celem članku. Isto velja za avtorje in revije, časopise, ... (en čuden članek zbije verodostojnost avtorja ali vira na 0. --Janez Novak 12:09, 5 november 2005 (CET)

Izvirno je pisalo tole:

Kasneje so iznašli način izdelovanja dinamita iz 62 % nitroglicerina, 72 % natrijevega solitra, 8 % lesne volne in 3 % kolodijske volne.

Strinjam se z Janezom, da neumnosti mečejo slabo luč na članke, vendar ne znam toliko kemije, da bi vedel ali ni bila morda mišljena "osemprocentna lesna volna" (karkoli že to je), ne "osem odstotkov lesne volne". Morda se pa avtor oglasi in pojasni? --romanm (pogovor) 14:14, 5 november 2005 (CET)

SAj za preverjanje podatkov ni potrebno iti daleč. Obstaja neka interaktivna enciklopedija v več jezikih imenovana Wiki,,, (ali kako se že piše). V nemški in angleški lepšo piše 3 deli nitroglicerinam en del kremenka, diatomejska prst (fosilni ostanki nekih alg) in za stabilizacijo soda. --Janez Novak 15:19, 5 november 2005 (CET)

Psi lajajo karavana gre dalje[uredi kodo]

Taki članki (kot še marsikateri) kvarijo ugled Wikipedije. Predvsem pa ni nobene reakcije s strani vodij projekta. To da postane dinamit ob daljšem skladiščenju občutjiv na treslaje smo videli v odličnem filmu Plačilo za strah.

Na pogovorni strani sem tudi povedal da je nujno da se razloži razne strokovne izraze in kratice.

Pa nihče en reagira! GP! (g poeni grd). --Janez Novak 19:31, 19. februar 2009 (CET)[odgovori]