Pogovor:Boris Kidrič

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Članek o Borisu Kidriču je pristranski[uredi kodo]

Navaja samo sončne Kidričeve strani, ne omenja pa njegovih senčnih strani. Naj navedem, kaj o Kidriču pravi Narte Velikonja. To bo prišlo kot opomba tudi v članek: Pisatelj Narte Velikonja omenja Borisa Kidriča v svojem alegoričnem članku „Malikovanje zločina”, kjer zavrača nasilne metode partizanov. Ko razlaga Finžgarjevo geslo: "Bogu otroci, domovini sinovi, nikomur hlapci!" – ga nanaša na medvojne razmere in pravi takole:

Marjan korenjak je bil takrat zraven, ko je Balantič zgorel, Marjan je še danes zraven in deklamira "Svoboda narodu!" Torej, kako je s tisto zlato svobodo narodu?

Če pomeni svoboda narodu to, da so zločinci svobodni, da sme moriti Daki, da sme Kidrič sam nekaznovan streljati svoje sovražnike, če je svoboda, da gore slovenske vasi, kakor bi šlo za praznične kresove, če je to svoboda, da je zgorel Balantič, če je to svoboda, da so nekaznovano umorili n. pr. župana Brulca, enega najboljših slovenskih županov, če je to svoboda, da so umorili enega najboljših gospodarjev Burgerja, če je to svoboda, da so vaške barabe in delomrzneži umorili svojega velikega dobrotnika župnika Komljanca, če je to svoboda, da so smeli umoriti fante, kakor je bil Emmer, Župec, Kikelj, če je to svoboda, da so smeli razmrcvariti osmošolca Grozdeta, umoriti dr. Kejžarja, ker so našli pri njem rožni venec, če je to svoboda, da so smeli in mogli vreči v prepad takega župnika, kakor je bil Geoheli, potem jaz te svobode ne maram. Slovesno izjavljam: take svobode ne maram! Z zločinci nimam nič skupnega in te svobode ne maram, kajti zločina ne maram. (Narte Velikonja (8. VI. 1891 Predmeja – 25. VI. 1945 Ljubljana - ustreljen), Malikovanje zločina. Wikivir) --Stebunik 02:22, 28. julij 2010 (CEST)

Tudi tukaj te vprašam: katero Kardeljevo sončno stran navaja članek? — Yerpo Ha? 07:59, 28. julij 2010 (CEST)[odgovori]
Tukaj je pogovorna stran o Kidriču. Mislim, da je v slovenščini članek o Kidriču pristranski, ker ne navaja njegovih senčnih strani. On je imel v rokah veliko oblast in je torej kot poveljujoči tudi odgovoren za med in povojne likvidacije. Tukaj navajam samo Narte Velikonja. Nekdo bi naj to na primeren način dal noter, kot nevtralno zgodovinsko oceno, pa bi postal članek čisto v redu. Kar se pa Kardelja tiče, mislim, da je Wikipedijin članke v slovenščini kar v redu - le v angleščini bi bilo treba dodati tisto, kar ima že v slovenščini. Če sem jaz za sebe napisal, da mi je angleščina en-2, mislim, da je še to previsoko. To bi moral napisati kdo, ki mu angleščina bolj gre. --Stebunik 12:38, 29. julij 2010 (CEST)
Lapsus, mislil sem seveda Kidriča, ne Kardelja. Še vedno ne vem, katero njegovo "sončno" plat omenja, da je po tvojem pristranski v pozitivno smer. Članek je tako kratek, da ne omenja skoraj ničesar, zato so njegove "senčne" strani (ki jih je treba seveda utemeljiti s kakšnim bolj resnim virom) tukaj postranski problem. — Yerpo Ha? 22:18, 5. avgust 2010 (CEST)[odgovori]

Prosim, da napišete tudi, da je bil eden glavnih pri povojnih likvidacijah! -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:92.37.118.95 (pogovorprispevki).

Še en, ki nima pojma o wikipediji. KDO naj napiše??? Napiši sam, če se ti zdi potrebno in če je z referenco utemeljeno. Kajti wikipedijo pišemo vsi, tudi ti. Enostavno se nekaterim zdi, da na wikipediji obstaja skupina znanstvenikov, ki preučujejo Kidriča, Dakija, Rupnika in druge dinozavre - potem pa "z rdečkarsko pristranskostjo" pišejo članke. Ne se hecat, no. In ne narekuj kaj naj nekdo naredi namesto tebe, če te pač srbi! lp., Ziga 20:05, 12. junij 2011 (CEST)[odgovori]

dodal sem predlogo pomankljivi viri, ker so nekatere sekcije brez virov, med viri je tudi portal povezan s politično stranko (e-maribor)Globokivisoki (pogovor) 16:11, 21. november 2021 (CET)[odgovori]