Pogovor:Bertrand Russell

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt filozofija 2015/16  
Ta članek je v delokrogu projekta WikiProjekt filozofija 2015/16, sodelovalnega prizadevanja za izboljšanje pokritosti člankov filozofija 2015/16 v Wikipediji. Če želite sodelovati, obiščite projektno stran, kjer se lahko pridružite razpravi in si ogledate seznam odprtih opravil.
 


Zgolj prebijanje ledu, da odpravim ta nekoliko v oči bodeč primankljaj. Russell je pač (pre)dolga zgodba, da bi mi uspelo napisati kaj drugega kot nekoliko ilustrativno škrbino. Prosim pa, da se ga v nadaljevanju lotimo celovito, da ne bo na koncu največji vložek besedila matematikov (nota bene prispevek o Descartesu) -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Hinko Gnito (pogovorprispevki).

pmsm se o matematikih ne da drugače pisati kot z 'besedilom matematika'. Seveda je pri +filozofih to morda drugače. Matematikov-filozofov verjetno v zgodovini človeka ni prav dosti (in so morda 'posebna kasta'). Russell, Descartes, Cantor, Brouwer ipd so verjetno najbolj znani med njimi.
V zadnjem času pišejo pridevnik Russllov (npr. Hertzsprung-Russllov diagram). --xJaM 18:51, 9. december 2008 (CET)[odgovori]