Pogovor:Avstrijska državna pogodba

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
WikiProjekt Zgodovina (ocenjeno kot razreda začetek in srednje pomembnosti)
ikona wikiprojektaTa članek je v delokrogu projekta WikiProjekt Zgodovina, sodelovalnega prizadevanja za izboljšanje pokritosti člankov o zgodovini v Wikipediji. Če želite sodelovati, obiščite projektno stran, kjer se lahko pridružite razpravi in si ogledate seznam odprtih opravil.
Začetek Ta članek je bil ocenjen kot razreda začetek po lestvici kakovosti projekta.
 Srednje  Ta članek je bil ocenjen kot srednje pomembnosti po lestvici ocenjevanja pomembnosti.
 

Pomanjkljivosti[uredi kodo]

Žal o ADP ne vem kaj dosti več od napisanega pa še nisem pravnik za tista picajzlanja, samo vseeno manjka nekaj stvari zanimivih z našega zornega kota, npr. da ima znameniti 7. člen, deponirana je menda v Rusiji, neko vlogo pri podpisovanju je bojda imela tudi Jugoslavija, kar je osnova za današnje razprave, ali Slovenija je naslednica ADP ali ne, Češka je menda notificirala podpis (karkoli že to pomeni), malo čudno bi bilo, da ne bi bilo nikjer objavljeno originalno besedilo ,pa četudi samo v nemščini.... --Heretik 20:24, 7 maj 2005 (CEST)

Tista, da je bila Avstrija med 1945 (verjetno mislijo od konca 2.sv.v.) in 1989 edina država brez tujih vojsk, mi je tudi malo sumljiva. Kaj pa Švica pa Jugoslavija (z izjemo STO)? --Heretik 20:38, 7 maj 2005 (CEST)
Mislim, da so že na :en zmotili in bi moralo biti od 1955, kar je logično, saj so se okupacijske sile umaknile šele po podpisu pogodbe. LP, --Klemen Kocjančič 20:41, 7 maj 2005 (CEST)

Tudi od 1955 je narobe, saj je bil v Jugoslaviji in Švici tudi mir. --romanm (pogovor) 02:45, 15 maj 2005 (CEST)