Pogovor:Astrahan (krzno)

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Astrahan ni pridobljen iz nerojenih ovc, v bistvu so vsa krzna od rojenih živalih. Poleg tega manjkajo podatki... Lp,

Dva moja vira navajata nerojene ovce. Glede podatkov pa, če bi delal po tvoje ga bi dal v rdeč seznam vseh krzen ali pa napisal samo Astrahan, ovčje krzno. PB LP--Janez Novak 20:06, 2 mar. 2005 (CET)

Janez, opozarjam te, da je bila tvoja pripomba popolnoma nepotrebna. Če bom še kdaj opazila, da Klemna ogovoriš kako drugače kot Klemen (npr. streljalec škrbin ali na kakšen drug neprimeren način), se bom posvetovala z drugimi admini in, če bo potrebno, tudi ukrepala. Mislim, da nisem edina, ki mi tvoje sarkastične pripombe že presedajo. Opozarjam te, resno mislim. --Missmarple 21:47, 2 mar. 2005 (CET)

Morda načelna pripomba ali dve. Če se komu dozdeva, da manjkajo podatki, naj jih dopolni. In drugo, zažel(j)en je pogovor o temi in ne o načinu dela drugih sodelavcev. Kadar se sklicujete na vir, bi predlagal omembo imena vira.
Še vsebinsko, Leksikon CZ pravi astrahan, krzno nekaj dni starih jagnjet. --AndrejJ 22:42, 2 mar. 2005 (CET)

Alja že drugič mi groziš. Trdim da je Klemen velik strelec škrbin (samo poglej njegove današnje članke o različnih zdravnikih, čisti slovarski vnosi) in izdelovalec rdečih seznamov (poglej malo na primer njegov seznam nemšklih podmornic iz 2. svetovne vojne). In če nekaj mislim to povem pa če je komu všeč ali ne. Nikdar nisem trdil da so moji članki odlični, vendar se potrudim da poiščem toliko informacij kot jih najdem.

Seveda imaš oblast in moč da me izključiš. Si pač administrator oziroma kot nekaterim rečem jaz narednica.

Rad bi napisal »pa brez zamere« vendar vem da mi boš tole hudo zamerila in da sem blizu blokade.

Pa žvižga se mi, če boste nekateri prevzeli oblast me Wiki ne zanima več.

Po dolgem času zopet ta podpis (morda zadnjič):

nwAwak
iianz

--Janez Novak 22:47, 2 mar. 2005 (CET)

Ali ni Astrahan tudi mesto v Rusiji (čisto možno, da je dobilo ime po tem krznu) ob izlivu Volge, nekdaj sedež tatarskega kanata....? --Heretik 06:57, 3 mar. 2005 (CET)

Zelo verjetno obratno - krzno po mesu. Preverjam. Hvala za opozorilo, sem spregledal. zelo LP. --Janez Novak 14:11, 3 mar. 2005 (CET)

Vem, da obstaja vrsta umetne tkanine flis - iz nje je narejeno veliko gorniških oblačil, fliš pa je sedimentna kamnina. Ali obstaja tudi tkanina fliš? --matijap | pogovor 18:58, 3 mar. 2005 (CET)

Moja tn. Bom popravil. LP, --Klemen Kocjančič 19:04, 3 mar. 2005 (CET)

Tale povezava na angleško Karakul sheep je popolnoma napačna. O krznu je le odstavek v navedenem članku, zato je treba povezavo odstraniti. Članek o Karakulski ovci je treba še napisati. Morda ga napiše.--Ljuba brank (pogovor) 18:29, 31. marec 2016 (CEST)[odgovori]