Pogovor:Alfa

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

--83.162.32.239 02:02, 18 februar 2006 (CET)Ali ne bi drugi pomeni alfa sodili v članek o črki? --AndrejJ 19:45, 26 nov 2004 (CET)

Andrej, ko govoriš o številčni vrednosti črke verjetno misliš na gematrijo. To je zanimiva tema in morda daš lahko link na še nepostavljeno stran gematrija. (da ni samo povezava na številko; pod tem si človek nima kaj predstavljati) --Ziga 12:37, 13 jun. 2005 (CEST)


Spoštovani urejevalci, uredniki, administratorji in birokrati.

Že takrat, ko sem prvič malenkostno razširil članek Alfa sem dvomil, če moj prispevek sploh spada na to stran, ker ne ustreza definiciji

( prva črka grške abecede). 

"V avtomobilizmu nosi ime Alfa serija modelov tovarne Alfa Romeo". To ni zraslo na mojem zeljniku, dodal sem samo pojasnilo za kratico A.L.F.A. in zelo, zelo kratko zgodovino. Kakor vidim ste avtomobilizem (V avtomobilizmu ...) in ime Romeo in razlago kratice na tej strani ohranili. Tudi:..."Alfa serija modelov tovarne Alfa Romeo" je nejasen, netočen in medel opis (danes tovarna F.I.A.T.). Tega takrat nisem hotel spreminjati. Ker za Alfo Romeo na tej strani ni nobene druge povezave kakor samo usmeritev na članek Alfa Romeo, ki pa v bistvu še ne obstoja, sem najprej mislil napisati precej dolg članek in ga opremiti z lastnimi slikami. Toda za Alfo Romeo obstoja ogromno povezav in nešteto spletnih strani po celem svetu, zato se mi zdi moj članek in slike odveč in sploh povezava na avtomobilizem pri "prvi grški črki". Na nobeni strani "Alfa" v vseh jezikih na Wikipediji ni nikakršne povezave na avtomobilizem ali pa na Alfa Romeo in PGP "avtomobilizem" in vse o tem lahko odstranite. Sam tega ne bom odstranjeval, ker nočem priti na listo "vandalov", če pa boste obdržali članek "Alfa Romeo", bi pa samo predlagal nekaj povezav. V kolikor pa smatrate te povezave za reklamo, jih pa zaradi mene lahko mirno odstranite in se ne bom spuščal v razpravljanje, ker je v bistvu težko določiti kaj je reklama in kaj ni. Za sl. wikipedijo prispevam le tu in tam kašen "pogovor" in predlog in mogoče bi bilo preveč in nesmiselno za wikipedijo navajati povezave na vse avtomobilske tovarne na svetu (od Alfe Romeo pa do Zastave), ko pa je toliko "iskalnikov" in vsak lahko najde na neskončnem internetu kar hoče. No, Alfa Romeo mi je slučajno "padla v oči" pri grških črkah.

http://www.alfaromeo.com

http://www.alfa-klub.com

http://www.users.skynet.be/alfaromeo/frame-2.html

LP, --83.162.32.239 02:02, 18 februar 2006 (CET)Linguïst