Pogovor:Občina Ajdovščina

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Pogovor:Ajdovščina)

To si se izjemno pronicljivo spomnil, Roman. Priznam, meni ni prišlo kaj takega na misel. Vredno bo počakati, da se generirajo vse občine in se potem ustrezno dopolnijo. Če bi se dali tudi zemljevidi tako 'hitro' zgenerirati, bi bilo odlično. Sam sem Slovenijo res malo povečal na račun Italije, Avstrije in Hrvaške v tisti mali slikici sveta in Evrope - pa saj ni nič hudega, saj so si tudi tamkaj marsikaj povečali in si povečujejo na naš račun... Saj, kot so rekli, nas je res 'samo' dva milijona (sami si bomo pisali sodbo), vendar smo tudi sol tega sveta. Jaz v to res verjamem, hej, verjamem pa tudi, da se ljudem po svetu to sploh ne sanja :>.

Zanima me tudi s kakšno 'aplikacijo' to narediš. Lep pozdrav. --XJam 23:32, 5 Nov 2003 (UTC)

Še nekaj: enako bi se verjetno dalo narediti recimo v angleščini, pa še kakšnem jeziku, da bi bila Slovenija seveda še bolj prepoznavna, če že mora biti prepoznavna med velesilami velesveta. --XJam 23:39, 5 Nov 2003 (UTC)

Hvala! Zemljevida se najbrž žal ne da tako preprosto narediti. Moj postopek pa je bil takšen:
  1. Najprej sem z www.stat.si dobil podatke v obliki Excel in PDF. To imajo v popisnih rezultatih.
  2. Naredil sem eno samo veliko datoteko z zanimivimi podatki o vseh občinah skupaj. Na srečo so bile posamezne datoteke v takšnem formatu, da sem le 15× pritisnil copy&paste.
  3. Izvozil sem reč iz KSpread (OpenOffice.org ekvivalent Excelu) v CSV.
  4. Potem sem to še obdelal z awk-om.
  5. In malo ročno uredil v Emacsu.
  6. Zdaj pa ročno dodajam občino po občino.
Upam, da bom v pol ure dodal preostale.
V angleščini in kateremkoli drugem jeziku to ni problem narediti, lahko ti pošljem skript. Če ne uporabljaš Linuxa, namesti Cygwin, pa boš imel awk itd. Glavna težava je zdaj, da je treba skoraj 200× to ročno vnesti v Wiki. --romanm 00:40, 6 Nov 2003 (CET)
Super! Pa naj še kdo reče, da je Slovenija mala. Danes sem prebral na primer, da je vsak 5. Celjan depresiven. Sploh si ne morem misliti zakaj. Meni je knežje mesto res pri srcu. To je naše otčestvo, kot bi malo spakedrano po rusko rekel. Slovenija bi morala imeti, rečmo, vsaj 5000 upravnih enot/občin/grofij/'stejtov', in ne bi bil ti gotov v pol ure. Ja, seveda nisem mislil za zemljevide da gre tako enostavno. Saj jih je potrebno najprej spraviti v vektorsko ali bitno obliko. Saj verjetno to že nekje imajo v elektronski obliki. Najprej sem mislil pred par leti, da bodo naredili pravo 'zbrko' s temi novimi občinami - pa sedaj, ko gledam tvoje generirane strani v wikipediji, ne mislim več tako. Lepo, res lepo. Ja, Cygwin sem prejšnji mesec poskušal naložiti v Win2000, pa mi nekako ni uspelo. Opisani postopki namestitve so bili preveč raztreseni, tako, da sem kar obupal. Bom pa še poskusil, ker mi je Unix že od nekdaj všeč, ker sem ga kar nekaj časa uporabljal v službi na HP-jevih delovnih postajah takrat še serije 9000. Hvala lepa za pojasnitev tvojega postopka. Zanimivo. Se vidi, da ti matematika 'roji' po glavi, ha, ha. --XJam 23:59, 5 Nov 2003 (UTC)

Drugi jeziki[uredi kodo]

Zakaj ni drugih jezikov kot je npr srbščina jaz sem prevedel polovico tege ker nisem vedel da obstaja srbska verzija?--Тежава (pogovor) 01:17, 12. marec 2012 (CET)[odgovori]