Pogovor:AMD

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Advanced Micro Devices (AMD)[uredi kodo]

Zanimiva stran. Edino kar je, da je sedaj povezava na znano firmo AMD na manj znanem naslovu »Advanced Micro Devices«. Odlične procesorje te firme uporablja večina od nas smrtnikov, tako dolgega imena pa gotovo ne poznamo vsi. Angleška wikipedija ima direktno članek o tej družbi kar na AMD. Tudi tukaj bi bilo dobro najti enostavnejšo rešitev (če le-ta seveda obstaja). Ena možnost je npr. [[AMD (družba, {podjetje, ...})]] Kaj menite? --XJam 11:43, 3 jun 2004 (CEST)

Se strinjam. Morda kar AMD (podjetje)? --romanm 13:15, 3 jun 2004 (CEST)
V redu. Edino še vprašanje. Ali je kakšna pomenska razlika med podjetjem in družbo, ali se samo meni tako zdi. Na pamet rečeno mi recimo »company« deluje kot družba (alias firma), podjetje pa je »enterprise«. Na angleški strani o AMD-ju omenjajo »manufacturer«, »company«, ... Nisem strokovnjak za poslovni svet. Mogoče bolje družba / (firme ne bi rabil, če ni nujno). [XJam]

Povezave[uredi kodo]

Na razločitvenih straneh bi povezave skrčil na minimum, da ne zmedemo uporabnikov. Tako bi na tej strani ukinil povezavo na ISO 4217, ostale pa pustil. Pri razločitvenih straneh o ljudeh ne bi wikificiral njihovih narodnosti in poklicev - pač z namenom, da se navadijo obiskati pravo stran. --romanm 13:26, 3 jun 2004 (CEST)

Imaš popolnoma prav. --XJam 13:44, 3 jun 2004 (CEST)