Pogovor:172. pehotna brigada (samostojna)

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ali je doma na Šejšelih ali na Granadi ali v Litvi ali ne vem več kje! Klemen po mojem mnenju (ki pa ga ne sprejemaš) bi moral za vsako vojaško enoto navesti kje je "doma". Samo, ker odlično ti poznaš nazive USA enot, tega ne delaš. Večina uporabnikov pa tega ne pozna(mo). Se mi pa ta tema (od kod so doma vojaške enote vedno bolj "gravža"). Lahko pišeš in pišeš in predlagaš, vendar je učinek enak kot če bi streljal s fračo na Abramsa. --Janez Novak 13:16, 19 feb. 2005 (CET)

Ja, potem je PMSM to potrebno prestaviti, recimo na »172. pehotna brigada (samostojna) (ZDA)«. Tako pač je, če si človek postavi tračnice, po katerih naj bi se peljal. Janez, začuda, nobenega Odina nisi omenil! 8-) --xJaM 14:12, 19 feb. 2005 (CET)

Jani, pri Svarunovi gorjači - popolnoima pozabil, je pa zato pri kiviju nekaj več. Če naj ti čudoviti milološki junaki vsaj malo učinkujejo jih moraš občasno pustiti počivati. --Janez Novak 14:46, 19 feb. 2005 (CET)

Kakor smo že debatirali o tej zadevi, sam ne vidim smisla dajati v naslove države enot, če ima enota edinstveno ime. Če je ime (bolje rečeno naziv) enote bolj pogost, se v naslovu pojavlja ime države (oz. kratice). Po zgornji logiki moramo torej premakniti naslove Ljubljana na Ljubljana (Slovenija), Maribor na Maribor (Slovenija),... Ne vidim smisla, če je naziv enote edinstven in ga nima nobena na svetu. LP, --Klemen Kocjančič 14:51, 19 feb. 2005 (CET)

Da pri Hefajstu (da Jani ne bo iskal Odina) o tem smo diskutirali, a se ne strinjamo (vsaj ti in jaz ne). Za Ljubljano, Maribor, Pariz, Dunaj. Moskvo, ... ne dodajamo kje so, dodajamo pa države ali pokrajina/država za manj znane. Vojaške enote pač niso vsem preveč znane, zato bi se spodobilo, da imajo navedeno državo kjer so doma. PA kot sem zgoraj omenil ... --Janez Novak 15:02, 19 feb. 2005 (CET)

Sem kasneje razmišljal in bi naslov, takšen kot je sedaj, lahko ostal, saj je res vprašanje, če ima npr. Litva takšno enoto, oziroma katere druga država. Kot je rekel Klemen, je to (zgleda) edina enota s takšnim emenom na svetu in PMSM lahko ostane. --xJaM 11:42, 21 feb. 2005 (CET)

Še vedno ponovno predlagam, da ima vsaka vojaška enota oznako "domače" države, Oznaka te enote ni tako znana kot Washington, New York, Chicago (upam da sem vsaj približno prav napisal) zato potrebuje oznako domovinske džave. --Janez Novak 14:27, 21 feb. 2005 (CET)

Aha, tudi to je dober argument. No, Klemen, razmisli. --xJaM 22:50, 21 feb. 2005 (CET)