Pogovor:1. konjeniška divizija (ZDA)

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Bivši PIČ Članek je bivši predlog za izbrani članek. Zakaj predlog ni uspel, si lahko pogledate na njegovi podstrani.

Kakor koli že zagovarjam slovenska imena, vendar (na desni, v template) ne more biti "URADNO IME" ameriške enote v slovenščini. Janez Novak 20:16, 27 dec. 2004 (CET)

Mene motijo okrajšave pri naslovu (brit., amer., etiop., bos., gršk., rus., češ., ...). To vprašanje sem menda postavljal že pri 1./7. britanski oklepni diviziji, pa ni nihče odgovoril. Ali res moramo okrajševati že v naslovih? --xJaM 20:47, 27 dec. 2004 (CET)

Lahko spremenim tako, da so zdaj v naslovih še imena držav; npr. 1. konjeniška divizija (ZDA), 1. padalska divizija (Združeno kraljestvo). Krajšave sem pa uporabljal, ker so nam na informatiki zmeraj težili, da uporabljamo čim manjše naslove (problem z 01 kodiranjem, možnost napake, težje zapomniti,...). MMG, kakšna je slovenska kratica za Združeno kraljestvo? Ali naj uporabim mednarodne kode (UK, CH, SI/SLO, DE,...)? LP, --Klemen Kocjancic 21:05, 27 dec. 2004 (CET)
Jani vidiš da je nekje tu problem (eden od njih). Zopet poteka splošna diskusija na pogovorni strani nekega članka, ne pa na "Pod lipo". Če bi bila prva diskusija o tem tam, bi vsi vedeli kje je. Pa naslednji teden (naslednje leto je isto) se nihče ne bo spomnil na to diskusijo. Thor naj nam pomaga. Je pa nekje (Slogovni priročnik?) omenjeno, da se b geslih ne uporablja kratic, razen če je kratica splošno znana kot pojem (en vem kaj je navedeno ampak v stilu UNESCO, FBI, CIA, UNICEF, ...). Nimam dosri časa, začenja se Studi City. Vsaj malo časa si še vzamem za TV.
nwAwak
iianz

Janez Novak 21:01, 27 dec. 2004 (CET)

Ja, Janez, je problem in ga ni. Ker imamo že prek 8000 člankov, bi potem vsi splošni pogovori potekali pod lipo. Ali ne bi bila tista stran še bolj obremenjena. Tukaj gre za 'konkretni' primer, ki ga je Klemen obrazložil s široko rabo kratic. Če kdo malo pregleda angleške strani, bo težko našel kratice v naslovih. Res je, da pišejo ameriška srednja imena povečini s kraticami. Npr. F. za Fitzgerald itd. Ne vem, moramo še vedno pač delati na dogovoru, da bo potem res dokončen. UK bi sicer res bila primerna kratica, mogoče pa ZK še bolj. Tujih kratic naj v takšnih primerih ne bi uporabljali. Priznati je treba, da je slovenska wikipedija kar malo razjasnila (skupaj z angleško) kaj je ZK, Velika Britanija, Britanija, in to. Prej smo metali vse pod Britanijo, ki je (kaj že? saj že več ne vem, otok ali kaj). Tudi če uporabiš (Združeno kraljestvo - brez kratic) bo PMSM več kot zadovoljivo in še utrujati se ti ne bo potrebno glede poimenovanja. Kako pa se kakšni državi reče, pa imamo seznam držav, tako da je vse že rešeno. Skrajno desni stolpec - praktično ime države bi bil kar v redu. Se opravičujem, če motim urejevalsko mrzlico. Vprašati pa ni greh, kajne. --xJaM 21:15, 27 dec. 2004 (CET)
Stavim zaboj 20 let starega viskija (pa kako se že piše je vseeno - je pa menda odličen) da si mislil levi stolpec. Ja ta imena naj bi bila kar v redu. Do 1. konjeniške divizije pa bo uporabnik prišel itak samo preko kategorij. Britanija pa je ena od ???? Združenega kraljestva Velike Britanije, poleg Wallesa, Škotske in Irske.
nwAwak
iianz

Janez Novak 21:23, 27 dec. 2004 (CET)

Stavo si dobil, seveda. Levi stolpec, vsekakor, ja. Ti pa si mislil na Anglijo verjetno. Imamo še Britansko otočje (Velika Britanija je največji izmed njih...), Britanija pa Britain razlaga kot:
  • Združeno kraljestvo od leta 1927, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Irske (1801-1927) in Kraljestvo Velike Britanije (1701-1801)
  • otok Velika Britanija
--xJaM 21:44, 27 dec. 2004 (CET)