Pedagoška fakulteta v Mariboru

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pedagoška fakulteta (kratica UM PEF MB), s sedežem na Koroški cesti 160 v Mariboru, je fakulteta, ki je članica Univerze v Mariboru.

Fakulteta deluje pod vodstvom v. d. dekana red. prof. dr. Milena Ivanuš Grmek Arhivirano 2018-02-10 na Wayback Machine..

Programi, ki jih izvaja[uredi | uredi kodo]

Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru želi ohranjati visok nivo usposabljanja učiteljev razrednega pouka, glasbe, likovne umetnosti,  inkluzivnih pedagogov, vzgojiteljev in športnih trenerjev. Z odličnim raziskovalnim in umetniškim delom bo v regionalnem okolju in širše trajno zagotavljala razvoj na področju izobraževanja ter predstavljala institucijo z najvišjimi etičnimi in moralnimi standardi delovanja, ki si prizadeva za uresničevanje načel demokratične družbe.

Poslanstvo Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru je, da s povezovanjem izobraževalnega, raziskovalnega in umetniškega dela na področju vzgoje in izobraževanja skrbi za razvoj pedagoških kadrov ter prispeva k razvoju strokovnih področij, znanstvenih disciplin in umetniških dejavnosti v nacionalnem in mednarodnem okolju.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]