Jutro na obzorju

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jutro na obzorju
Naslovnica prve slovenske izdaje iz l. 2010
AvtorAlenka Bevčič
Avtor naslovniceKaja Bevčič
DržavaSlovenija
JezikSlovenščina
Subjektslovenska književnost
Žanrdružbeni roman, ljubezenski roman
ZaložnikDružba Piano
Datum izida
2010
Vrsta medijatisk (trda vezava)
Št. strani248
ISBN978-961-6693-42-4
OCLC781004692
COBISS251116032
UDK821.163.6-311.2
Predmetne oznakeRazveza zakonske zveze, ženske, osebnostni razvoj

Jutro na obzorju je prvi roman slovenske novinarke in voditeljice Alenke Bevčič. Gre za družbeni in ljubezenski roman, ki je prvič izšel leta 2010 v Ljubljani pri Družbi Piano. Alenkin prvenec je zgodba o uresničevanju sanj in prestopanju okvirjev družbe.

Vsebina[uredi | uredi kodo]

Glavna junakinja je 28-letna Maja, ki se je po končani srednji šoli poročila s svojo prvo ljubeznijo, Matejem. V zakonu sta se jima rodila dva otroka – osemletna Tina in tri leta mlajši Anže. Z možem gradita novo hišo in postajata vse bolj odtujena drug od drugega. Maja ima redno pisarniško službo, v kateri pa ne uživa. Službo opravlja vse bolj rutinsko, naveličano. Njena velika strast je že od nekdaj bilo fotografiranje, nad čimer pa Majin mož ni bil nikoli navdušen. Majina najboljša prijateljica Nataša ji pomaga uresničiti sanje, da bi končno postala fotografinja. V svojem novem delu neizmerno uživa, ob fotografiranju postane čisto drug človek. Spozna mlado novinarko Tjašo, s katero postaneta dobri prijateljici, potuje kot si je vedno želela... Na težki in boleči poti, da bi spremenila svoje življenje in začela znova, jo čakajo tako vzponi kot tudi padci.

Izdaje in prevodi[uredi | uredi kodo]

Prva in edina izdaja iz leta 2010 (COBISS)

Viri[uredi | uredi kodo]

  • Bevčič, A. (2010). Jutro na obzorju. Vnanje Gorice: Kulturno-umetniško društvo Police Dubove; Ljubljana: Družba Piano.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]