Happy Tree Friends

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Vsi karakterji od Happy tree friends

Happy Tree Friends je risanka od Mondo mini shows, ustvarjena od Rhoda Montija, Kenna Navarra, Warena Grafa in Aubreya Ankruma. Od nastanka do sedaj je postala internetni fenomen. Na uradni strani piše »Ni namenjana za male otroke ali velike dojenčke«, ker kljub ljubkemu videzu karakterjev, je vsebina zelo kruta in skoraj ni epizode brez krvi in smrti. Za show je značilno to da karekterji ne govorijo, ampak se samo oglašajo. Kljub temu pa vsakdo razume, kaj želiko povedat. Happy tree friends so začeli delat po skici, ki jo je naredil Rhode Montijo, na kateri je bil zajček podeben Cuddlesu, pod katerim je pisalo »Upor je brezupen«. Mesečno dobijo več kot petnajst milijonov ogledov strani. Imeli so do sedaj tri sezone internetnih episod in eno telivizijsko.

Karakterji[uredi | uredi kodo]

Cuddles
Je rumen zajček z rozastimi ličkami in nosi vedno copatki z zajčjimi glavicami. Od veh karakterjev najpogosteje umre in ima alergijo na korenček

Giggles
Je rozasta veverica mošnjičarka, za katero je značilno pogosto hihitanje.Njene smrti večinoma niso tako krute, kot smrti ostalih.

Toothy
Je vijoličasti bober, za keterega so značilni naprej štrleči zobi.

Lumpy
Je moder los, za katerga je značilno to, da ima en rog narobe obrnjen. Je od vseh najbolj neumen in pogosto povzroči smrti ostalih ali celo lastno.

Petunia
Je modra skunkinja, ki se vede bolj odraslo kot Giggles. Od vseh ima najbolj krute smrti. Nosi osvežilec okoli vrata in ima rožico na glavi. Žal dobi napade, ko vidi umazanijo(OCD)

Handy
Je oranžen bober, kateremu manjkajo roke. Je gradbenik in nosi vedno čelado in pas z orodjem. Se hitro razjezi, najpogosteje ko ne more odpreti vrat.

Nutty
Je zelen veveriček, ki je obseden z sladkarijami. Kose sladkarij ima tudi na kožuhu.

Sniffles
Je moder mravljičar in je najbolj inteligenten. Je edini karekter, ki ima rilec in v njem zelo dolg jezik. Njegova najlubša poslastica so mravlje, vendar ga te skoraj vedno ubijejo.

Pop
Je svetlo rjav medved, ki se vedno pojave le poleg svojega sina Cupa. Je zelo slab oče in cuba pogosto nehote umori.

Cub
Je Popov sin. Je doječek z inteligenco mlajšega otroka.

Flaky
Je rdeča ježevka. Se zelo hitro prestraši in se boji piščančkov. Zaradi njenih bodic pogosto povzročaa težave osalim in sami sebi.

The Mole
Je slep krt, ki ne govori. Zaradi slepote pogosto povzroča pravo katastrofo ostalim, sam pa večinoma nima posledic

Disco bear
Je zlat medved s trajno in rad posluša glasbo iz sedemdestih. Pogosto nadleguje Petuniji in Giggles, ki se ne menita zanj

Russell
Je tukizen morski vidrec, ki je oblečen kot pirat. Ima manjkajočo oko, roko in spodnji del nog.

Lifty & Shifty
Sta zelena rakuna, ki rada kradeta stvari od ostalih in se ne morati upreti skušnjavi ropa. Zanju je značilno smejanje, ko dobita ukradeno stvar. Večinoma umreta, pri poskusu kraje.

Mime
Je vijoličen srnjak in pantomim. Ne govori in ga ostali težko razumejo.

Cro-Marmot
Je prazgodovinski svizec, ki je v kocki ledu. Kljub temu mu nekako uspe opraviti stvari, za kaj so potrebne roke. Zaradi ledu ne govori.

Flippy
Je zelen medved, ki je oblečen v vojaško uniformo. Vskaič ko zasliši pok ali vidi kri misli da je v vojni in ubije vse okoli sebe.

Splendid
Je moder leteči veveriček in parodija od Supermana. Pogosto nevede ubije ostale s svojimi močmi.