Candace Cameron

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Candace Cameron
Portret
Candace Cameron Bure na prireditvi "Susan G. Komen's 8th Annual Fashion For The Cure" v Hollywoodu, Kalifornija 24. septembra 2009
RojstvoCandace Helaine Cameron
7. april 1976({{padleft:1976|4|0}}-{{padleft:4|2|0}}-{{padleft:7|2|0}})[1] (47 let)
Panorama City, Los Angeles[d]
Druga imenaCandance Cameron Bure
Državljanstvo Venezuela
Poklicigralka, filmska producentka, pisateljica, televizijska igralka, filmska igralka, glasovna igralka, otroška igralka
Leta aktivnosti1982 – danes
ZakonciValeri Bure (22. junij 1996 - danes) 3 otroci
NagradeNickelodeon Kids' Choice Awards
1994 - Najljubša televizijska igralka (Polna hiša)
Spletna stran
candacecbure.com

Candace Helaine Cameron Bure, ameriška filmska in televizijska igralka ter producentka, *6. april 1976, Panorama City, Los Angeles, Kalifornija, ZDA.

Ko je bila stara 10 let, je zaslovela z nastopom v TV-seriji Full House (Polna Hiša), kjer je igrala D.J. (Donna Jo Margaret) Tanner. Kasneje se je poročila z ruskim hokejistom Valeriem Bureom (bratom Pavla Burea). Candace je mlajša sestra znanega igralca Kirka Camerona.

Zgodnje življenje[uredi | uredi kodo]

Candace Cameron Bure se je kot Candace Helaine Cameron rodila 6. aprila 1976 v Panorama Cityju, Los Angeles, Kalifornija Združene države Amerike, kot hči Roberta Camerona in Barbare Bausmith.[2] Ima dve sestri, Bridgette in Melisso ter brata, Kirka. Ker je želela slediti svojemu starejšemu bratu, Kirku Cameronu, se je že v otroštvu ukvarjala z igralstvom. S svojo igralsko kariero je začela, ko se je pojavila v raznih televizijskih reklamah. Kmalu za tem se je pojavila v televizijskih serijah, kot so St. Elsewhere, Growing Pains in Who's the Boss?.

Kariera[uredi | uredi kodo]

Zgodnja kariera[uredi | uredi kodo]

Candace Cameron je s svojo igralsko kariero začela še kot otrok v raznih televizijskih oglasih. Prva reklama, ki jo je posnela, na televiziji ni bila nikoli predvajana. Kaj kmalu se je začela pojavljati v televizijskih serijah, kot so St. Elsewhere, Alice, T. J. Hooker, Growing Pains in Who's the Boss?.

1987 - 1995: Polna hiša[uredi | uredi kodo]

Ko je odšla na avdicijo za vlogo D.J. Tanner, je producente tako navdušila, da so po posnetem televizijskem pilotu z njo sklenili pogodbo za igranje v seriji, ki pa ji omogoči tudi izpolnjevanje njenih drugih obveznosti. Serijo so kasneje predvajali in snemali še osem let.

Med snemanjem serije Polna hiša je Candace Cameron igrala v mnogih televizijskih filmih. Igrala je zlorabljeno najstnico v filmu No One Would Tell, ki sta mu sledila filma She Cried No in Night Scream, kjer pa je imela le stranske vloge. Candace Cameron je imela tudi manjšo vlogo v televizijskem pilotu televizijske serije Real Mature na ABC-ju in se kot "Candace" pojavila v eni izmed epizod televizijske serije Bill Nye The Science Guy. Pojavila se je tudi v filmu Punchline s Tomom Hanksom in Sally Field in v eni epizodi televizijske serije Punky Brewster v sredi osemdesetih. Leta 1987 je imela vlogo najmlajše sestre Erica Stoltza v najstniški komediji Some Kind of Wonderful, ki jo je produciral John Hughes.

Leta 1990 je vodila podelitev nagrad Nickelodeon Kids' Choice Awards skupaj z Daveom Coulierjem in Davidom Faustinom. Ko je podelitev čez štiri leta, leta 1994 ponovno gostila skupaj z Joeyjem Lawrenceom in Marcom Weinerjem, je postala prva oseba po Whitney Houston, Rosie O'Donnell in Jacku Blacku, ki je podelitev teh nagrad gostila dvakrat ali več.

1996 - danes: Make It or Break It in zdajšnji projekti[uredi | uredi kodo]

Candace Cameron Bure v juliju 2008

Po koncu snemanja serije Polna hiša je Candace Cameron Bure igrala v televizijskih serijah, kot sta Cybill in Boy Meets World. Po rojstvu njenih otrok se je odločila, da si bo vzela odmor od filma in televizije ter se raje posvetila družinskemu življenju. V novem tisočletju se je kot intervjuvanec pojavila v televizijskih serijah I Love the '80s in I Love the '80s Strikes Back ter bila ena izmed gostiteljev serije 50 Cutest Child Stars: All Grown Up na kanalu E! poleg Keshie Knight Pulliam, ki je še kot otrok zaslovela s serijo Cosby. Leta 2006 se je pojavila v Disneyjevi televizijski seriji That's So Raven. V naslednjem letu je skupaj z Randyjem Travisom igrala v filmu The Wager ter se leta 2008 skupaj z Tomom Arnoldom pojavila v televizijskem filmu Moonlight and Mistletoe za Hallmark.

Candace Cameron se je ponovno začela prebijati na televizijska platna z igranjem v televizijski seriji Make It or Break It, najstniški drami iz programa ABC Family, kjer igra Summer Van Horn.[3] Serijo snema od leta 2009 do danes.

Zasebno življenje[uredi | uredi kodo]

22. julija 1996 se je Candace Cameron poročila z ruskim hokejistom iz NHL-ja, Valerijem Bureom (Valerij Vladimirovich Bure). Po poroki se je Candace Cameron preimenovala iz Candace Helaine Cameron v Candace Helaine Cameron Bure. Spoznala sta se preko bivšega kolega Candace Cameron iz televizijske serije Polna hiša, Davea Coulierja.[4] Skupaj z Valerijem Bureom ima tri otroke: Natasho Valerievno Bure (roj. 15. avgust 1998), Leva Valerievicha Burea (roj. 20. februar 2000) in Maksima Valerievicha Burea (roj. 20. januar 2002). Večino svojega časa preživita v Fort Lauderdaleu v Plantationu, Florida, kjer Valerij Bure igra za moštvo Florida Panthers. Njen mož ima svojo lastno vinsko etiketo, imenovano Bure Family Wines.

Leta 2006 je Candace Cameron Bure kot odraz svoje prepričanosti v evangeličansko vero potrdila več spletnih krščanskih akademij, ki omogočajo šolanje na domu. Mesečno piše kolumno za spletno stran "Christian Women Online" in pripravlja razne govore po cerkvah v vsej državi.

Trenutno živi v Los Angelesu, Kalifornija, saj želi biti blizu snemalnemu studiju, kjer snema televizijsko serijo z naslovom Make It or Break It.

Filmografija[uredi | uredi kodo]

Filmi
Leto Naslov Vloga Opombe
1987 Some Kind of Wonderful Cindy Nelson
1988 Punchline Carrie
1995 Monster Mash Mary (Juliet) Alias: Frankenstein Sings
2001 The Krew Chief Karls Producentka
The Uncertainty Principle
-
Producentka
2007 The Wager Cassandra
Televizija
Leto Naslov Vloga Opombe
1982-1984 St. Elsewhere Megan White 5 epizod
1983 Alice Otrok 1 epizoda
1984 T. J. Hooker Tina 1 epizoda
1985 Punky Brewster Jennifer Bates 1 epizoda
1986 Little Spies Julie Televizijski film
1987 Bigfoot Samantha Televizijski film
Who's the Boss? Young Mona 1 epizoda
1987-1988 Growing Pains Jenny Foster 2 epizodi
1987-1995 Polna hiša Donna Jo "D.J." Margaret Tanner 192 epizod
1988 I Saw What You Did Julia Fielding Televizijski film
1990 Camp Cucamonga Amber Lewis Televizijski film
1991 Real Mature Gostja Televizijski pilot
1992 To Grandmother's House We Go Prva gledalka Nedokončano
1994 Bill Nye the Science Guy Candace 1 epizoda
1995 Sharon's Secret Sharon Televizijski film
Visitors of the Night Katie English Televizijski film
1996 Cybill Hannah 1 epizoda
No One Would Tell Stacy Collins Televizijski film
Kidz in the Wood Donna Television movie
She Cried No Melissa Connell Televizijski film
1997 Boy Meets World Witch Millie 1 epizoda
Night Scream
-
Producentka, televizijski film
2001 Twice in a Lifetime Rose Hathaway 1 epizoda
2005 50 Cutest Child Stars: All Grown Up Ona; gostiteljica Pojav na E!
2007 That's So Raven Courtney Dearborn 1 epizoda: "Teacher's Pet"
2008 Božiček pred bankrotom Holly Televizijski film
2009 - danes Make It or Break It Summer Van Horn

Nagrade in nominacije[uredi | uredi kodo]

Leto Nagrada Rezultat Kategorija Delo
1988 Young Artist Award Nominirana Izstopajoča igralska zasedba mladih igralcev/igralk v filmu ali televizijskem filmu Little Spies (skupaj z ostalo igralsko zasedbo)
Najboljša stranska mlada igralka v komični televizijski seriji Growing Pains (Za epizodo "The Long Goodbye")
1989 Najboljša mlada igralka v komični televizijski seriji Polna hiša
1990 Najboljša mlada igralka v televizijski seriji Polna hiša
1991 Najboljša mlada igralka v televizijski seriji Polna hiša
1993 Najboljša mlada igralka v televizijski seriji Polna hiša
1994 Nickelodeon Kids' Choice Awards Dobila Najljubša televizijska igralka Polna hiša
2004 TV Land Award Nominirana Polna hiša (skupaj z ostalo igralsko zasedbo)

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Literatura[uredi | uredi kodo]

  1. GeneaStar
  2. »Candace Cameron Bure Biography (1976-)«. filmreference.com. Pridobljeno 8. decembra 2008.
  3. »arhivska kopija«. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 22. julija 2011. Pridobljeno 6. aprila 2010.
  4. »Full House: 1987-1995«. People. 26. junij 2000. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 4. februarja 2009. Pridobljeno 8. decembra 2008.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]