BMW na dirkah nemškega prvenstva turnih avtomobilov (DTM)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Zgodovina nemškega tekmovanja turnih avtomobilov sega v zgodnja šesteseta leta. Čeprav gre za isto tekmovanje, se je skozi leta prvenstvo prilagajalo standardom in tudi večkrat preimenovalo. Sedanje nemško turno tekmovanje avtomobilov obsega tudi nekaj dirkališč izven Nemčije.

Deutsche Rundstrecken-Meisterschaft für Tourenwagen (DRMfT)

BMW je v skupini do 700 cm³ prostornine z dirkalnikom BMW 700 osvojil konstruktorski naslov prvaka, dirkač Walter Schneider pa naslov prvaka med dirkači.

Dirkač Hubert Hahne je postal prvak med dirkači z dirkalnikom BMW 1800 TI, kjer je BMW osvojil tudi konstruktorski naslov v skupini do 2000 cm³ prostornine.

BMW ponovno osvoji konstruktorski naslov prvaka z ekipo Schnitzer v skupini do 2000 cm³ prostornine z dirkalnikom BMW 1800 TI in dirkačem Josefom Schnitzerjem.

Deutsche Automobil-Rundstrecken-Meisterschaft (DARM)

Nastopijo z dirkalnikom BMW 1602 in z ekipo BMW-Alpina v razredu do 1600 cm³ prostornine in osvojijo konstruktorski naslov v svojem razredu. Dirkač Dieter Hegels pa naslov prvaka med dirkači.

Deutsche Rennsport-Meisterschaft (DRM)

BMW je tekmoval z dirkalnikom BMW 2002 TI in zmagal v diviziji II na 4. dirki na letališki stezi Diepholz, Nemčija. Z dirkalnikom BMW 2800 CS pa so v svojem razredu divizije III zmagali na dirki 6 ur Nürburgringa, ki je štela za prvenstvo DRM.

Z dirkalnikom BMW 3.0 CSL so zmagali na štirih prvenstvenih dirkah divizije I in tudi osvojili dirko 6 ur Nürburgringa, ki je štela za prvenstvo. Z dirkalnikom BMW 2002 TI pa so trikrat zmagali v prvenstvu v diviziji II.

Z dirkalnikom BMW 3.0 CSL so zmagali na dveh prvenstvenih dirkah divizije I, z dirkalnikom BMW 2002 TI pa so trikrat zmagali v prvenstvu v diviziji II.

BMW tekmuje z novim dirkalnikom BMW 3.5 CSL in štirikrat zmaga v diviziji I. Z dirkalnikom BMW 2002 TI pa enkrat zmagajo v diviziji II.

V prvenstvu so zmagali na dveh dirkah divizije II z dirkalnikom BMW 2002 TI.

Z novim dirkalnikom BMW 320i šestkrat zmagajo v diviziji II, pravtako z dirkalnikom BMW 2002 Turbo v isti diviziji.

BMW je predstavil nov dirkalnik v diviziji II BMW 320 Turbo z avstrijskim dirkačem Haraldom Ertlom in ekipo Schnitzer Motorsport, kjer so zmagali na osmih dirkah prvenstva. Osvojili so konstruktorski naslov prvaka, dirkač Harald Ertl pa je postal skupni prvak med dirkači. Z dirkalnikom BMW 320i pa so dvakrat zmagali v diviziji II.

BMW je nastopal z dirkalnikom BMW 320 Turbo in trikrat zmagal v diviziji II.

Tudi v tej sezoni je BMW nastopal z dirkalnikoma BMW 320 Turbo in štirikrat zmagal v diviziji II.

V diviziji I so nastopili z dirkalnikom BMW M1 in trikrat zmagali.

Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft (DTM)

BMW je z novim dirkalnikom BMW 635 CSi zmagal na petih tekmah prvenstva, z dirkalnikom BMW 323i pa so zmagali na dirki 200 milj Nürburgringa, ki je štela za prvenstvo DTM. Skupno so osvojili konstruktorski naslov, nemški dirkač Volker Strycek pa naslov prvaka med dirkači.

Z dirkalnikom BMW 635 CSi so zmagali enkrat v belgijskem Zolderju, prav tako so zmagali enkrat v prvenstvu z dirkalnikom BMW 323i. Osvojili so konstruktorski naslov.

BMW je spet osvojil konstruktorski naslov v prvenstvu, z dirkalnikom BMW 635 CSi pa so zmagali enkrat.

Predstavili so nov dirkalnik BMW M3, ki ga je vozil belgijec Eric van de Poele, čeprav belgijec ni zmagal na niti eni dirki sezone, je osvojil naslov prvaka med dirkači, BMW pa med konstruktorji. Z dirkalnikom BMW M3 so zmagali petkrat v prvenstvu.

BMW je zmagal petkrat v prvenstvu z dirkalnikom BMW M3 in osvojil konstruktorski naslov.

Zmagali so sedemkrat v prvenstvu z dirkalnikom BMW M3 in osvojili konstruktorski naslov prvaka. Italijanski dirkač Roberto Ravaglia pa je osvojil naslov prvaka.

Z malenkost prenovljenim dirkalnikom BMW M3 Sport Evolution zmagajo na devetih dirkah prvenstva in spet osvojijo konstruktorski naslov prvaka.

Z dirkalniki BMW M3 Sport Evolution so zmagali na osmih dirkah prvenstva.

Zmagali so na sedmih dirkah prvenstva z dirkalnikom BMW M3 Sport Evolution.

Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM)

Po ponovni vrnitvi v tekmovanje so predstavili nov dirkalnik BMW M3 DTM. Motor dirkalnika je bil 8 valjnik z 4000 cm³ prostornine in moči okoli 480 KM. Z dirkalniki BMW M3 DTM so zmagali na petih dirkah prvenstva in osvojili konstruktorski naslov, kanadčan Bruno Spengler, ki je tekmoval v ekipi BMW Team Schnitzer pa je osvojil naslov prvaka med dirkači.

Z dirkalniki BMW M3 DTM so zmagali na petih dirkah in ponovno osvojili konstruktorski naslov v prvenstvu.