BACtrack

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

BACtrack je ustanovil Keith Nothacker v 2001, med svojimi starejšimi leti na Univerzi Pensilvanije, ko je začel prodajati produkte za potrošnike prek spleta.

Zgodovina[uredi | uredi kodo]

V letu 2004, je bilo podjetje BACtrack prvo, ki je dobilo dovoljenje od U.S. Food and Drug Administration tržno dovoljenje, da prodaja respiratorje splošni javnosti prek spleta za zasebno uporabo.[1].

BACtrackov respirator za pametne telefone[uredi | uredi kodo]

BACtrackov respirator za pametne telefone je respirator žepne velikosti, ki je kompatibilen s pametnim telefonom in drugimi pametnimi napravami prek aplikacije Bluetooth LE, in prikaže pričakovano koncentracijo alkohola v krvi (BAC). Rezultat se prikaže na pametni napravi ali ekranu pametnega telefona[2]. V prodaji od 23. aprila 2013, in ta naprava je bil prvi respirator kompatibilen s pametnim telefonom namenjen splošni prodaji.

Nagrade[uredi | uredi kodo]

BACtrackov respirator za mobilne pametne telefone je prejel Popular sciense Bes tof whats New Award kot prebojna tehnologija v kategoriji za zdravje v letu 2013[3]. BACtrackov mobilec in BACtrackov obesek za ključe je dobil Car and Drivers najvišjo oceno v primerjavi s celotno industrijo v marcu 2014.

BACtrackovo poročilo uporabnikov[uredi | uredi kodo]

V juniju 2014 je BACtrack objavil BACtrakovo poročilo uporabnikov in združenje podatkov vzorcev pitja in konzumiranja alkohola pridobljenih od uporabnikov BACtrackovega mobilnega respiratorje za pametne telefone[4]. Podatki so bili zbrani v obdobju enega leta in so vsebovali več kot 100.000 alkoholnih testov v več kot 35 dravah in v vseh 50 državah Amerike. Nekatere od informacij v poročilu so vsebovale povprečno vsebino alkohola v krvi po mestih in državah.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Viri[uredi | uredi kodo]

  1. http://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/reviews/K090067.pdf
  2. McGrath, Michael J. (2013). Sensor technologies: healthcare, wellness and environmental applications. Berkeley: Apress. str. 243–244. ISBN 978-1-4302-6013-4.
  3. Kaplan, Sam. »Best of What's New«. Popular Science. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 23. februarja 2014. Pridobljeno 6. marca 2014.
  4. Gayomali, Chris. »Not Drunk? Must Be Tuesday. Here's When We Drink Alcohol, According To BACTrack«. fastcompany.com. Fast Company. Pridobljeno 12. septembra 2014.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]